blank
blankblank
blankblank
blankblank

 Letkaliiterin rakennushankkeet hyvässä mallissa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paljon on saatu jo aikaan, mutta kovaa huisketta ja talkootohinaa riittää Letkaliiterin rakennustalkoissa vielä lähiviikkoina. Kaikille löytyy sopivaa tekemistä joko lyhyeksi tai pitemmäksi aikaa. Ja talkooruoka ja -kahvi ovat tietysti talon puolesta. Tuoreita kuvia ja tarinaa tunnelmista voit kurkata Kuvia kylältä -sivulta.

 Lisätietoja saa Samulilta  0400 346 300 tai samuli@rutalahdenmylly.fi tai tulemalla paikalle.

Luonnonystäviä kutsutaan Suojarinteelle la 11.6. 2016 klo 12-14!

Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Suojarinteellä ja kutsuu kaikkia rutalahtelaisia, lomalaisia ja vieraita mukaan iloitsemaan ikiomasta kansallispuistostamme ja sen tarjoamista luontoelämyksistä. Tarjolla on rautaisannos lintutietoutta, kun BirdLife Suomen toiminnajohtaja Aki Arkiomaa kertoo, miten linnut selviävät ilmastonmuutoksesta. Paikalla myös puistonjohtaja Tuula Peltonen. Ja Opeleekiokin on menossa mukana. Muutama kolikko kannattaa pistää taskuun, sillä vanhusten ja pakolaislasten kansallispuistoretken hyväksi järjestetään arpajaiset, joka arpa voittaa. Lopuksi juodaan yhdessä syntymäpäiväkahvit. Tule - olet sydämellisesti tervetullut!


Letkaliiterin kesä 2016!

Tänä kesänä Letkalla juhlitaan muun muassa 100-vuotista nuorisoseuratoimintaa Rutalahdessa ja tanssitaan hyvän musiikin tahdissa tuttuun tapaan juhannukselta elokuulle. Nähdäänpä Letkalla jälleen Semmaritkin!

Rutalahden nuorisoseuratoiminnan satavuotisjuhla jäjestetään torstaina 14.7. alkuperäisen toiminta-alueen voimin, eli Rutalahden Nuorisoseuran lisäksi mukana ovat Päiväkunta (Vespuolen Nuorisoseura ry ja Ravio-Päiväkunnan maamiesseura ry) sekä Nisulan kyläyhdistys ry.
Satavuotisjuhlassa Letkaliiterin valtaa Marjatta Pokelan ihastuttava lastenooppera Mörri-Möykyn suvi. Lastenoopperan noin 40-henkinen esiintyjäkaarti on Marjatta Pokelan musikaalisista jälkeläisistä koottu ammattilaisten joukko, jossa on mukana muun muassa Ikosia, Louhivuoria, Pokeloita ja Sarioloita sekä laulava ja soittava lapsista koottu bändi. Illemmalla juhlat jatkuvat Dallapè-henkisen musiikin tahdissa Kesäillan konsertilla, kun Letkaliiterin lavalle nousee nuorista koottu sukubändi.
Tapahtuman järjestelyt ovat jo täydessä käynnissä! Eeva-Leena Pokela ja Juha Pokela kävivät toukokuun puolivälissä tekemässä oopperan valmisteluja paikan päällä Rutalahdessa - varsinaiset harjoitukset ovat alkaneet jo tammikuussa Helsingissä Sanna Parviaisen ohjauksessa. Juhlaviikko onkin sitten Rutalahdessa vähän vilkkaampi, sillä suvun jäsenet saapuvat heinäkuussa Rutalahteen jo neljä päivää ennen esitystä, ja Suojarinne ja osin Letkaliiterikin on varattu heille siksi aikaa harjoitustiloiksi. Upea juhla tulossa! 
 
Letkaliiterin koko kesän ohjelman pääset näkemään täältä.

 

 

***Defibrilaattori ei ole vielä ehtinyt Suomeen, joten uusi koulutuspäivä ilmoitetaan myöhemmin***
DEFIBRILAATTORIN (sydämen rytmin palauttaminen sähköiskun avulla) käyttö tutuksi! Nuorisoseura on hankkinut kylälle defibrilaattorin, ja Sari Hovila tulee kouluttamaan sen käyttöön. Koulutus kestää kahvitaukoineen noin 2 - 2,5 tuntia ja paikkana on Suojarinne. Jos vähänkään kiinnostaa, tule mukaan -  oppi voi pelastaa jonkun hengen! Ilmoittautumiset Samulille 0400-346300 tai samuli@rutalahdenmylly.fi

 

******* 

Seurapiiri on lähtenyt kesälaitumille. Suunnitelmia syksyn toiminnasta näet tästä

*******

"Hyvin pyyhkii"- pyyheliinapeittojen näyttelyn johdantosivulle pääset TÄSTÄ , ja muille sivuille sen nimen alta sivupalkista. 2,5 kuukauden aikana jo 600 kävijää! (26.5.)

                                     

                                        

 

Roinilan tilan Liikkuva lihatiski parittomina viikkoina perjantaisin klo 13.40-14.00 entisen baarin pihassa.

Huom! Varminta on tarkistaa aikataulut ilmoitustauluilta, ne muuttuvat silloin tällöin.

blank
blank

© 2006 Rutalahden kylä - Palvelun toteutus Trival Oy