blank
blankblank
blankblank
blankblank

Haluaisitko Sinä, että Rutalahti liitettäisiin Toivakkaan?

Rutalahden kyläyhdistyksen alulle panema osakuntaliitoshanke, jonka tarkoitus on saada Rutalahden kylä siirretyksi Joutsasta Toivakan kuntaan, on lausuntovaiheessa. Kyläyhdistys on päättänyt kerätä siirtoa kannattavilta vakituisilta asukkailta, vapaa-ajanasukkailta ja maanomistajilta nimilistan. Lähipäivinä kerääjät pyrkivät kolkuttamaan kaikkien vakituisesti asuttujen talojen ovia. Mutta adressiin voi osallistua myös sähköpostilla kyläyhdistyksen sihteerille: maire.huikko@pp.inet.fi  8.3. mennessä. Mainitse henkilöitten nimet, osoite ja oletteko vakituisia asukkaita vai vapaa-ajanasukkaita tai ehkä maanomistajia.

Adressin perusteluina maintaan:
- luontainen asiointi- ja työssäkäyntisuunta
- kunnallistekniikka; puhdas vesi tulee ja jätevedet menevät Toivakkaan
- koululaiset 0-9 lk. käyvät koulua Toivakassa
- seututerveyspalvelut
- Rutalahden postipalvelut
- monipuolinen harrastus- ja kulttuuritoiminta
- Toivakka ainoa mahdollinen suunta kylän kehittymisen kannalta 

Vettel kiinnostaa!
Formula 1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on ostanut kesämökin Rutalahdesta! Uutinen on levinn
yt pikavauhdilla valtakunnan mediassa. Katso kuvia lehtiartikkeleista tästä. Uutinen on tuonut rynnistyksen näille nettisivuille: parissa vuorokaudessa klikkauksia tuli reilut 5000.

 SEURAPIIRIN maaliskuun (10.3.) aiheena jäteasiat: mikä niissä maksaa, voiko laskuaan pienentää, miten järkevintä lajitella jätteet? Lassila&Tikanojasta edustaja paikalla. Huhtikuussa nautitaan trubaduuri Tenho Tornbergin esityksestä. Piirin omalle sivulle tästä.

PORINAPIIRIssä odotettu vieras 10.3. klo 17.00: Leena Lahtinen tuo viime vuosina puutyöpiirissä valmistamiaan puuleluja näytille. Tule katsomaan, yllätyt, mitä ennen on osattu tehdä - ja mitä taitavat kädet tekevät tänäänkin! Ihan kaikki vauvasta vaariin voivat tulla ihastelemaan! Ja kaiken kukkuraksi Porinapiiri kattaa kahvipöytään sen seittemän sortin leivonnaiset!

Letkakahvion työntekijän paikka auki! Katso tästä. 

Suojarinteellä on Joutsan 4H-yhdistyksen ja Rutalahden nuorisoseuran alakouluikäisten palloilukerho. Kerho pidetään sunnuntaisin klo 14. Luvassa on sählyä, joskus jääkiekkoa, keväämmällä jalkapalloa. Kerhoa ohjaa Nuutti Rautio. Rutalahden nuorisoseuran teatteriryhmä on aloittanut näytelmäharjoitukset! Näytelmänä on Marita Kärkkäisen kirjoittama komedia "Vanhan hamsterin hotelli". Esityksen ohjaa Jorma Tervonen. Ensi-ilta on 16.5. Katso tästä.

Letkan kesän 2015 ohjelma julkistettu. Ohjelmassa mm. EINO GRÖN, MARKKU ARO ja JORMA KÄÄRIÄINEN! Katso tästä.

Rutalahdessa keväällä Päitsin maastokoe!
La 21.3. n. klo 15.30-18.30 Rutalahdessa ajetaan enduropyörien Päijänteen ympäriajon maastokoe! Suojarinne on tapahtuman huoltotaukopaikkana ja siellä on nälkäisille Rutalahti-pyttistä, makkaraa, kahvia.

Pe 20.3. Rutalahden nuorisoseura isännöi Suojarinteellä Keski-Suomen nuorisoseuragaalaa hallitsevana maakunnan ykkösseurana. Kiirettä pitää maaliskuussa!

Kutemajärven Talouskaupan kauppa-auton aikataulu: PERJANTAI KLO 15.45 koulun piha.  Kylällä pysähtyy myös Roinilan liikkuva lihatiski ja Pajuniemen palviauto. Seuraa ilmoittelua!

blank
blank

© 2006 Rutalahden kylä - Palvelun toteutus Trival Oy