blank
blankblank
blankblank
blankblank

 

   

Rutalahti sekä valtakunnan että
Keski-Suomen vuoden nuorisoseura!

Samuli Huikko Vuoden nuorisoseuratekijä


Keski-Suomen Nuorisoseurojen Nuorisoseuragaala järjestettiin Rutalahdessa perjantaina 20.3. Illan isännällä Rutalahden nuorisoseuralla oli aihetta juhlaan, sillä heidät sekä valittiin toista vuotta peräkkäin Keski-Suomen Vuoden nuorisoseuraksi että palkittiin valtakunnallisella Vuoden nuorisoseura -tunnustuksella. (Kuva: Iija Filen/Suomen nuorisoseurat)

Valtakunnallinen sekä Keski-Suomen alueen Vuoden nuorisoseura: Rutalahden nuorisoseura
Rutalahti on pieni, mutta virkeä kahden sadan hengen keskisuomalainen kylä, josta kunta on jatkuvasti vähentänyt palveluita ja harrastusmahdollisuuksia. Paikallinen nuorisoseura on kuitenkin vahvassa nousussa niin toiminnan määrän kuin laadun suhteen. Rutalahden nuorisoseura on houkutellut riveihinsä 286 jäsentä ja pyörittää menestykkäästi niin sählykerhoa, luistinrataa, kesäkahvilaa, teatteritoimintaa kuin nuorisoseurantaloa.

Vahvalla tavoitteellisella otteellaan Rutalahden Nuorisoseura on toiminut niin jäsenistönsä kuin koko kyläyhteisönsä hyödyksi ja iloksi. Vuosi vuodelta Nuorisoseura on haastanut itsensä kehittymään ja kasvamaan ja tulos on kaikkien nähtävissä. Rutalahden nuorisoseura vastaa pitkälti koko kylän kulttuuri-, liikunta-, koulutus- ja vapaa-ajan toiminnasta: talvisin talkoovoimin ylläpidetään luistinrataa ja latuja, nuorisoseurantalolla järjestetään erilaisia liikuntatunteja ja lasten sählykerhoa, ja seuran ansiosta Rutalahti pursuaa kesäisin kulttuuritapahtumia.

Vuoden nuorisoseuratekijä: Samuli Huikko, Rutalahden nuorisoseura
Seuran puheenjohtaja Samuli Huikko on ollut nuorisoseuralainen koko elämänsä. Hänen yhteistyötaitonsa sekä sovitteleva, mutta tavoitteellinen ote puheenjohtajuuteen on ollut merkittävässä osassa Rutalahden nousussa viimevuosien kaltaiseen toimintavolyymiin ja näkyvyyteen. Hän on kehittänyt valtavalla innostuksella ja yrittäjämäisellä otteella seuran toimintaa, erityisesti tanssilato Letkaliiteriä. Letkaliiterin yhteyteen rakennettu Huikon ideoima ja hankerahalla toteutettu Letkakahvio on myös ottanut paikkansa Rutalahden kesässä – ja tarjonnut kylän nuorille työllistymismahdollisuuksia. Rutalahden markkinat ovat kasvaneet uskomattoman isoksi tapahtumaksi paljolti Huikon innokkuuden ansiosta. Viime vuonna markkinoilla vieraili 4000 kävijää. 


Suojarinteellä on Joutsan 4H-yhdistyksen ja Rutalahden nuorisoseuran alakouluikäisten palloilukerho sunnuntaisin klo 14. Luvassa on sählyä, keväämmällä jalkapalloa. Kerhoa ohjaa Nuutti Rautio. 

SEURAPIIRI: Huhtikuussa nautitaan trubaduuri Tenho Tornbergin esityksestä. Piirin omalle sivulle tästä.

Rutalahden nuorisoseuran teatteriryhmä kevään 2015 näytelmänä on Marita Kärkkäisen kirjoittama komedia "Vanhan hamsterin hotelli". Esityksen ohjaa Jorma Tervonen. Ensi-ilta on 16.5. Katso tästä.

Letkan kesän 2015 ohjelmassa mm. EINO GRÖN, MARKKU ARO ja JORMA KÄÄRIÄINEN! Katso tästä.

Kutemajärven Talouskaupan kauppa-auton aikataulu: PERJANTAI KLO 15.45 koulun piha. 
Kylällä pysähtyy myös Roinilan liikkuva lihatiski ja Pajuniemen palviauto. Seuraa ilmoittelua!

blank
blank

© 2006 Rutalahden kylä - Palvelun toteutus Trival Oy